Tarihçe

Tarihçe

27.02.2015 4810

                         YUSUF BAHRİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇE

           Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Temmuz 2014 yılında Hafızlık Proje Okulu olarak Ünye Yüceler Mahallesinde Yüceler Anadolu İmam Hatip Lisesi ismiyle açıldı.  Ordunun ilk proje, Türkiye'nin de ilk 22 proje okulundan birisi olan okulumuzun kurucu Müdürlüğüne Muammer ÖZTÜRK görevlendirildi.  Yüceler YİBO Okulunun son katında 4 derslikte 74 hafız, 30 Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplam 104 öğrenci ile 2014 Eylül ayında eğitim öğretimine başladı.

          Yusuf Bahri Anadolu İmam hatip Lisesi; Ünye ilçe merkezine 10 km uzaklıkta olup, okulun yerleşkesi Karadeniz Sahil Yolu'na 150 m mesafede,  27.000 m2 alana kurulu bir eğitim kampüsü şeklindedir. Eğitim kampüsünde 26 derslikli okul binası, 270 öğrenci kapasiteli pansiyon, 1200 m2 alana sahip bağımsız yemekhane, kapalı spor salonu, uygulama camisi ve 10 dairelik bağımsız lojmanı bulunmaktadır. Ayrıca okul alanı içerisinde oyun alanları, fidanlık ve bahçeler bulunmaktadır. Yüceler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak açılan okulumuz, 2015 yılında Osmanlı döneminin son müderrislerinden Ünyeli Yusuf Bahri Efendi olarak bilinen alimin adı ile Yusuf Bahri Anadolu İmam hatip Lisesi olarak değişmiştir.

       Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi ilk mezunlarını 2017 – 2018 Öğretim yılında 23 öğrenci mezun ederek vermiştir. Okulumuz 2017 yılında Bakanlığa ait Hafızlık projesine ilaveten Fen ve Sosyal Bilimler Projesini de alarak 2 projeyi bünyesinde yürütmeye başlamıştır. Dört yıl Yüceler ilköğretim okulu ile aynı binada eğitimine devam eden okulumuz, ilkokulun taşınmasıyla bünyesine 2018 – 2019 Öğretim yılında Proje İmam Hatip Ortaokulunu da dahil etmiştir.

          İlk olarak 1998 yılında Yüceler YİBO olarak açılan eğitim kampüsü; Okul, Pansiyon, Yemekhane, Spor Salonu, Oyun Alanları, Yeşil Alanlar ve Çevre Düzenlemesinde yapılan iyileştirme çalışmaları sonucunda daha modern bir görünüme kavuşmuştur. Okul kampüsü içerisinde Yusuf Bahri Anadolu İmam hatip Lisesi Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından yapılan Uygulama Camisi 2019 yılında ibadete açılmıştır.

          Yusuf Bahri Anadolu İmam hatip Lisesi bünyesinde Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Hafızlık ve İmam hatip Ortaokulu olmak üzere dört projeyi aynı anda yürütmektedir. 104 öğrenci ile eğitime başlayan okulun şu an 80 ortaokul, 123 hafız öğrenci, 198 Fen ve Sosyal Bilimler öğrencisi olmak üzere toplamda 401 öğrencisi bulunmaktadır. Okulumuza 2020 – 2021 Öğretim yılında 60 Proje ortaokul, 30 hafızlık proje, 136 Fen ve Sosyal Bilimler Projesi olmak üzere toplamda 226 öğrenci kontenjanı verilmiştir.

       Okulumuza öğrenci yerleştirmeleri,  Proje İmam hatip Ortaokuluna mahalli sınav, Hafızlık Projesine Ortaokul başarı puanına ilaveten mülakat sınavı ve Fen ve Sosyal Bilimler Projesine ise Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı merkezi sınav (LGS) ile öğrenci kabulü yapılmaktadır.

        Açıldığı günden itibaren seçkin öğretmen ve idareci kadrosuyla bölgesinde önemli bir yer edinen okulumuz, Yüksek Öğrenim Kurumlarına ve Diyanet İşleri Başkanlığına milli ve manevi değerleri benimsemiş, vatanına ve devletine bağlı, nitelikli ve donanımlı birçok kişi yetiştirmiştir. Elde ettiği tecrübe ve birikimle başarıları artarak devam edecek olan okulumuz,  geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi her yönüyle hayata hazırlamayı kendisine ilke edinmiştir.